​Nytt lag og flere nordmenn til Tour of Norway 2019

Foto: Szymon Gruchalski

25.01.2019

​Nytt lag og flere nordmenn til Tour of Norway 2019

Vi fortsetter presentasjon av lagene som skal konkurrere om seieren i Tour of Norway 2019, som går over seks dager fra Vestlandet via Sør-/Østlandet 28. mai – 02. juni. Vi har allerede avslørt at UAE Emirates med Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm, og Dimension Data med Edvald Boasson Hagen stiller til start. Denne uken kan vi røpe flere sterke World Tour-lag, men også andre lag med god erfaring fra både Tour of Norway og Tour des Fjords.

Team Sky

Team Sky er godt kjent for å ligge foran og kontrollere feltet, og gjorde en god 2018-sesong hvor de tok med seg tittelen i både Tour de France og Giro d’Italia. Laget er tilbake på de norske veiene i 2019 for å prøve å ta styringen. De tar med seg U23-verdensmesteren fra 2016, Kristoffer «Doffen» Halvorsen som allerede har yppet seg med de beste rytterne i feltet og fått en god start på sesongen. Kan han ta en etappeseier på hjemmebane?

Lotto-Soudal

Det belgiske laget med store profiler som Caleb Ewan og Maxime Monfort, har i år fått med seg norske Carl Fredrik Hagen. Det er et sterkt World Tour lag, som har deltatt i både Tour og Norway og Tour des Fjords tidligere år, og som kan skape god spenning i årets ritt. Nederlandske Bjorg Lambrecht hadde de beste beina og vant kongeetappen mellom Farsund og Egersund i Tour des Fjords i 2018.

Astana Pro Team

Laget gjør sitt inntog i Tour of Norway for første gang i 2019. Det kasakhstanske laget som hadde norske Truls Korsæth i 2017-2018, har for øvrig tre danske ryttere, 30 etappeseire fra 2018, og en sammenlagtseier i Arctic Race of Norway 2018. Det er med andre ord et lag som stiller sterkt i kampen om seieren i årets ritt, og som de andre lagene skal se opp for.

Trek-Segafredo

Trek-Segafredo er et amerikansk-basert lag, med over 30 ryttere fra 20 forskjellige nasjoner. Laget har en lang merittliste som består av blant annet OL-gull, syklingens fem monumenter og etappeseiere i alle Grand Tour’ene. Richie Porte har allerede innkassert lagets første etappeseier for året, da han vant den siste etappen opp Willunga Hill for 6. gang. Det blir derfor spennende å se hva laget kan gjøre opp de norske bakkene.

Riwal Readynez Cycling

Laget har vært gjennom en stor omorganisering og omveltning, da de har tatt steget opp på Pro-Continentalt nivå, i tillegg til å skifte ut store deler av stallen. Fra det som var et hel-dansk lag, har de nå 16 ryttere fra hele Skandinavia, og her finner vi to nordmenn som virkelig kan skape trøbbel for de internasjonale proffsyklistene; Sindre Lunke og Krister Hagen. Krister Hagen gikk i brudd på siste lokale runde under 2. etappe av Tour des Fjords i hjembyen Kristiansand i 2018, og kjenner vi han rett så gjentar han forsøket når vi ruller inn på Sørlandet i mai.

Arkea-Samsic

Franskmennene fikk i 2018 en noe overraskende signering, da Warren Barguil valgte å ta steget ned fra World Tour til Pro-Continentalt nivå. Laget har fått med seg ny sponsor for året, i tillegg til den godt rutinerte tyskeren, André Greipel med etappeseire i alle de store Grand Tour’ene.

Caja Rural-Seguros

Det spanske pro continental-laget har lang fartstid i både Tour of Norway og Tour des Fjords. Laget endte på topp etter Tour of Norway 2018 som beste lag, og hadde ryttere som Andrés Nelson Soto og Alex Aranburu som tok kampen mot de større og mer rutinerte profilene, og fikk vist seg frem.

Joker Fuel of Norway

Kontinentallaget har oppfostret flere ryttere til World Tour nivå gjennom sitt talentsystem. Blant dem finner vi Edvald Boasson Hagen, Kristoffer Halvorsen, nå senest Rasmus Tiller (Dimension Data), og Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal). Laget har deltatt i både Tour of Norway og Tour des Fjords i alle år, og vi gleder oss til å se de vise seg frem nok en gang.

Har du ikke fått med deg presentasjonen av de syv første lagene?

Les mer her: http://tourofnorway.no/nyheter/436/tidenes-startfelt-i-nytt-og-sammenslatt-ritt-tour-of-norway-2019