Cees Bol vinner første etappe i Egersund!

Cees Bol vinner første etappe i Egersund!

Den 23 årige sprinteren fra Team Sunweb kunne reise hendene for tredje gang denne sesongen. Han krysset mållinjen foran Eduard Grosu og Alexander Kristoff.

Like etter rytterne forlot Hinna Park i Stavanger, klarte fire ryttere å komme seg fri og danne et brudd. Tre norske lag representert av Jacob Eriksson for Team Coop, Fridtjof Røinås for Joker Fuel of Norway og Torstein Traaen for Uno-X Norwegian Development Team. Den fjerde rytteren i bruddet var Elmar Reinders fra Roompot-Charles.

Den første innlagte spurten kom etter 30,5 km og det var Fridtjof Røinås som tok maksimale poeng på Klepp. 8 km senere var det første KOM av dagen, som nok en gang Fridtjof Røinås kom ut av med flest poeng. Det vikret ikke som han var fornøyd med det og var også først over linjen for andre KOM for dagen i Gloppedalsura. Dermed sikret han seg den hvite polka-dot trøyen.

Avstanden mellom bruddet og hovedfeltet var oppe I 7 minutter i første del av etappen, men forspranget ble gradvis spist opp med Deceunick – Quick-step ledende i jakten sammen med Team Dimension Data og senere Team Ineos de siste 10 kilometerne. Fridtjof Røinås var førstemann til å slippe seg tilbake til hovedfeltet med 10 kilometer igjen av etappen. Noen kilometer senere sluttet også Jacob Eriksson seg til hovedfeltet. De to siste rytterne ble tatt igjen med 3 km igjen til mål.

Dermed var det duket for massespurt i motvind. Cees Bol ventet helt til siste mulighet med å sette inn støtet, der han passerte Alexander Kristoff, sikret seieren og den gule Uno-X trøyen!


Resultater: https://tourofnorway.no/no/proff/resultater/525/1-etappe