"Eddy the Boss" vinner solo i Kristiansand på etappe 3!

30.05.2019

"Eddy the Boss" vinner solo i Kristiansand på etappe 3!

Med tredjeplass i går, stormet Edvald Boasson Hagen inn til en fabelaktig seier i Kristiansand i dag. Han angrep med 2 km igjen til mål og krysset mållinjen solo! Han har etter i dag 8 etappeseire i Tour of Norway og med det har han flest sammen med Dag Erik Pedersen.

Som de to første etappene dannet det seg et brudd like etter starten i Lyngdal. # ryttere hadde bestemt seg for å gå av gårde.Andreas Vangstad fra Joker Fuel of Norway, Andre Sotberg fra Team Coop og Nikita Stalnov fra Astana Pro Team. De klarte å få 3’30” avstand til hovedfeltet på veg til Kleivtjønn hvor Andreas Vangstad tok med seg flest KOM poeng. Opp den andre klatringen for dagen, Haugebakkmyrane, Nikita Stalnov valgte å gå solo. Han kjørte alene i mer enn 10 kilometer før han ble hentet inn igjen av resten av brudd kompanjongen.

Hovedfeltet kjørte fort hele dagen og gav aldri bruddet mulighet til å gå inn. Team Dimension Data hadde full selvtillit i Edvald Boasson Hagen og valgte å kjøre hardt i front av feltet de siste 30 kilometerne i det de hentet inn bruddet.

Da det bare var 15 kilometer igjen til mål, Carl Fredrik Hagen, angrep alene. Han ble hentet inn etter 4 kilometer, men dette var ikke det siste angrepet som skulle komme. Tim Wellens prøvde også i den siste bakken for dagen, men det var angrepet til Ben Swift og Edvald Boasson Hagen med 2 kilometer igjen som var det avgjørende! De klarte å få en 100 meters ledelse, men selvom hovedfeltet klarte å ta igjen Ben Swift, klarte Edvald Boasson Hagen å holde unna slik at han kunne reise hendene i været! 

Joris Nieuwenhuis blir nummer 2 på etappen og tar dermed over den hvite Joker trøyen i morgen. Alexander Kristoff krysset mållinjen som nummer tre og har nå den blå Hammer Stavanger trøyen, som indikerer at han har flest poeng etter etappe 3.


Resultater: https://tourofnorway.no/no/proff/resultater/495/3-etappe