Etappen gikk til Halvorsen, mens Kristoff vant sammendraget!

Foto: Szymon Gruchalski

02.06.2019

Etappen gikk til Halvorsen, mens Kristoff vant sammendraget!

På slutten av en flott etappe med flere angrep de siste kilometerne, tok Kristoffer Halvorsen seieren noen få millimeter foran Cees Bol og Alexander Kristoff. Med 3. plassen sikret Kristoff den hule Uno-X trøyen og vinner Tour of Norway 2019!

Bare kilometerne etter Gran, klarte 4 ryttere å stikke fra feltet. Rytterne i bruddet var Maarten Wynants for Team Jumbo-Visma, Elmar Reinders for Roompot – Charles, Jonas Abrahamsen for Uno-X Norwegian Development Team og Louis Bendixen for Team Coop. Etter 40 minutter av rittet gikk også Remco Evenepoel for Deceuninck - Quick-Step og Carl Fredrik Hagen for Lotto Soudal i et motangrep og klarte å slutte seg til bruddet før den siste bakken for dagen til Bleiken Stasjon.

På toppen av bakken krysset Elmar Reinders linjen først og klarte å beholde Sommervibber Polka-Dot trøyen. Avstanden mellom bruddet og hovedfeltet stabiliserte seg på ca. 3’15” de neste 40 kilometerne før avstanden minsket de siste 70 kilometerne. Louis Bendixen var den første som falt av bruddet med 40 kilometer igjen. Hovedfeltet tok tilslutt inn bruddet 15 km før mållinjen.

I dette øyeblikket, startet flere ryttere å angripe. De første var Marc Hirshi og Bjorg Lambrecht. 3 kilometer senere var det Tim Wellens som nådde toppen på siste bakke for dagen foran Hirshi. De to rytterne gav alt de hadde men ble tatt igjen med 6 kilometer igjen til mål. Edvald Boasson Hagen prøvde men også han ble spist opp av hovedfeltet i flammens hete. Dermed ventet vi nok en massespurt og det ble Kristoffer Halvorsen som klarte å ta seieren foran de to tidligere etappe vinnerne i denne utgaven; Cees Bol og Alexander Kristoff. Vi fikk 6 ulike vinnere, fra 6 ulike World Tour lag, en på hver etappe.

Kristoff vinner 2019 utgaven foran Kristoffer Halvorsen og Edvald Boasson Hagen som vant etappen i Kristiansand tidligere denne uken.

Håper vi sees neste år!


Resultater: https://tourofnorway.no/no/proff/resultater/498/6-...