Tour of Norway vil allikevel bli arrangert i 2020!

Foto: Szymon Gruchalski

06.03.2020

Tour of Norway vil allikevel bli arrangert i 2020!

Det var med et tungt hjerte at vi i desember 2019 annonserte at vi ikke ville ha muligheten til å gjennomføre den 10.versjonen av Tour of Norway i 2020. Siden da har vi jobbet hardt for å samle inn nok ressurser til å kunne fortsette med sykkelrittet. Målet var at det ville bli arrangert igjen i 2021. Men ettersom Velon har valgt å utsette Hammer Serien, har dette gitt oss som arrangør av begge sykkelrittene muligheten til å arrangere Tour of Norway allerede i år.

“Vi er veldig glade for at vi kan arrangere Tour of Norway i 2020. Tour of Norway er Norges største og viktigste sykkelritt, og vi vet at det vil bety mye for veldig mange at vi klarer å ta opp rittet igjen allerede i år. Det hadde ikke vært mulig uten et godt samarbeid med sponsorer, kommuner, politi og Vegvesenet. Vi vil sammen med dem og alle våre frivillige jobbe hardt for å arrangere et fullverdig Tour of Norway i slutten av mai.” sier Roy Hegreberg, Tour of Norway daglig leder.

Den 10.versjonen av Tour of Norway vil arrangeres fra 21. – 24.mai og vil derfor erstatte Hammer Stavanger i UCI sin kalender. På grunn av den korte tiden vi har hatt til å planlegge Tour of Norway i år, vil sykkelrittet holdes i Stavangerregionen. Løypene vil bli annonsert innen kort tid, men av det vi kan si foreløpig er at dere kan forvente et sykkelritt omgitt av vakre fjordlandskap.

Den endelige oversikten over hvilke lag som vil delta vil også annonseres snart. Det er som er sikkert er at World Tour teams og norske lag (Uno-X Development Team, Joker Fuel of Norway og Team Coop) vil delta i sykkelrittet. Vi håper at alle de lagene som planla å delta i Hammer Stavanger også vil delta i Tour of Norway 2020.