Tour of Norway dato 2021 bekreftet!

Foto: Szymon Gruchalski

19.10.2020

Tour of Norway dato 2021 bekreftet!

Tour of Norway blir i 2021 arrangert 21-24.mai som et 2Pro Series løp.

Tour of Norway blir i 2021 arrangert 21-24.mai som et 2Pro Series løp. Vi er nå godt i gang med planlegging av løyper og logistikk. På grunn av Corona vil vi jobbet med et mer komprimert arrangement, og løpet vil i all hovedsak bli arrangert i Rogaland. Vi har bekreftet støtte fra regjeringen og jobber nå med verskapskommuner og partnere for å løfte neste års arrangement. Vi skal vise frem fjorder og fjell, bysentrum og Jærstrender, og dette vil skape kulissene for den 10. utgaven av Tour of Norway.

“Vi er veldig glade for at vi kan arrangere Tour of Norway i 2021. Tour of Norway er Norges største og viktigste sykkelritt, og vi vet at det vil bety mye for veldig mange at vi klarer å ta opp rittet i 2021. 2020 ble et spesielt år for alle, men med erfaringer fra de internasjonale sykkelarrangementene som er blir gjennomført i høst, og andre arrangement som blir arrangert i Norge gjennom vinteren skal det være mulig å arrangere Tour of Norway i mai 2021 på en trygg og forsvarlig måte for både deltakere og publikum. Det hadde ikke vært mulig uten et stort og viktig bidrag fra regjeringen, og et godt samarbeid med sponsorer, kommuner, politi og Vegvesenet. Vi vil sammen med dem og alle våre frivillige jobbe hardt for å arrangere Tour of Norway i slutten av mai.” sier Roy Hegreberg, daglig leder i arrangementselskapet Tour des Fjords AS. Den 10.versjonen av Tour of Norway vil arrangeres fra 21. – 24.mai som et UCI 2Pro Series løp med UCI WorldTeams, UCI ProTeams og noen UCI Continental teams.   

Løypene vil bli annonsert i slutten av 2020, men av det vi kan si foreløpig er at dere kan forvente et sykkelritt med et unikt Norsk landskap som viser frem høye fjell, fjorder og strender. Den endelige oversikten over hvilke lag som vil delta vil også annonsert på nyåret.