80 dager til sykkelfest – her har du de første lagene som stiller på startstreken!

Foto: Szymon Gruchalski

01.03.2021

80 dager til sykkelfest – her har du de første lagene som stiller på startstreken!

Presentasjon av lag 2021

Det er 80 dager til årets sykkelfest i Rogalands-regionen, og vi gleder oss til fire spennende etapper med 18 lag på startstreken, 21-24. mai. Startfeltet blir like sterkt som i 2019 og vi vil i tiden fremover presentere lagene som vil kjempe om årets seier.

Først ut er UAE Team Emirates med sammenlagtvinneren av Tour of Norway 2019, Alexander Kristoff som er på hjemmebane. «Det blir nok vanskelig for min del å forsvare sammenlagtseieren fra forrige utgave, med en del av etappene som avslutter oppover, men det er noen kule etapper og jeg gleder meg til å vise hvor godt jeg kjenner veiene», sier Kristoff. Han får blant annet med seg landsmennene Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm. Også sistnevnte er på hjemmebane og har kort vei hjem etter siste etappe som avslutter på Mariero i Stavanger. «Jeg liker løypeprofilen godt med litt bakker hver dag som forhåpentligvis vil skille klinten fra hveten», sier Bystrøm.

«The Wolfpack», Deceuninck-Quick-Step er et av de sterkeste lagene i verden. Med sine 39 seiere i 2020, og flere nasjonale mestere, er de en reell utfordrer i kampen om tittelen i årets Tour of Norway. Vi minnes Fabio Jakobsen som tok en etappeseier i 2018, og Alvaro Hodeg i 2019, og ser frem til å se laget på startstreken også i 2021.

Det amerikansk-baserte laget, Trek-Segafredo har ryttere fra over 10 ulike nasjoner, og blant de finner vi tidligere verdensmester og gårsdagens vinner Kuurne-Brussel-Kuurne, Mads Pedersen. I tillegg vant de etapperittet «Tour des Alpes Maritime et du Var» i Sør- Frankrike med Gianluca Brambilla for et par uker siden. Vi gleder oss med andre ord til å se hvordan laget kommer til å angripe bakkene i Ryfylket og over Suleskar.

Det norsk-danske pro-kontinentale laget, Uno-X Pro Cycling Team har blant annet etappevinneren fra 2019, Kristoffer Halvorsen, i tillegg til flere lokale ryttere som Martin Urianstad, Erlend Blikra og Hoelgaard-brødrene i stallen. En av rytterne som kan være med i kampen om seieren og gleder seg til årets utgave, er Markus Hoelgaard. «Jeg har fulgt spent med på lanseringen av etappene de siste dagene, og synes etappene ser bra ut. I og med at rittet er på hjemmebane, vil det være et naturlig mål for min egen del – spesielt når de ser ut til å passe meg så bra som i 2021. Jeg syns det er kult at rittet beveger seg inn på litt nye veier og tror det kan bidra til en annen dynamikk i rittet enn tidligere i år», sier Hoelgaard.