Lagpresentasjon 2021 - Del 1

Foto: Szymon Gruchalski

24.06.2021

Lagpresentasjon 2021 - Del 1

Presentasjon av lag 2021

UAE Team Emirates med sammenlagtvinneren av Tour of Norway 2019, Alexander Kristoff er på hjemmebane. «Det blir nok vanskelig for min del å forsvare sammenlagtseieren fra forrige utgave, med en del av etappene som avslutter oppover, men det er noen kule etapper og jeg gleder meg til å vise hvor godt jeg kjenner veiene», sier Kristoff. Han får blant annet med seg landsmennene Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm. Også sistnevnte er på hjemmebane og har kort vei hjem etter siste etappe som avslutter på Mariero i Stavanger. «Jeg liker løypeprofilen godt med litt bakker hver dag som forhåpentligvis vil skille klinten fra hveten», sier Bystrøm.

Ineos Grenadiers er et lag svært mange drar kjensel til fra blant annet Giro d ́Italia og Tour de France. Vi ser ofte at de ligger foran og kontrollerer feltet, noe de også gjorde i Tour of Norway i 2019, hvor de markerte seg med en etappeseier og 2. plass sammenlagt, med Kristoffer Halvorsen (nå Uno-X Pro Team). Sportsdirektør Gabriel Rasch ser frem til å konkurrere på norsk jord og vise frem hva hjemlandet har å by på. «Vi kommer til å stille med et sterkt lag som kan kjempe om etappe- og sammenlagtseier. Tour of Norway er et viktig løp for oss med tanke på muligheten vi har til å gi våre yngre talenter muligheten til å kjempe for egne resultater, i tillegg til at vi har over 300 Ineos-ansatte i Norge som heier på oss», sier Rasch.

Det nederlandske laget, Jumbo-Visma med nykårede norgesmester på både tempo og fellesstart i herrer elite, Tobias Foss og den norske sponsoren Visma, har vist at de takler de norske landeveiene godt. Timo Roosen vant etappen til Norheimsund i 2017, mens Edoardo Affini knuste konkurrentene på målstreken i Sandefjord i 2019. Om spurtkanonen Dylan Groenewegen blir å se på startstreken, gjenstår å se.

Det norsk-danske pro-kontinentale laget, Uno-X Pro Cycling Team har blant annet etappevinneren fra 2019, Kristoffer Halvorsen, i tillegg til flere lokale ryttere som Martin Urianstad, Erlend Blikra og Hoelgaard-brødrene i stallen. En av rytterne som kan være med i kampen om seieren og gleder seg til årets utgave, er Markus Hoelgaard. «Jeg har fulgt spent med på lanseringen av etappene de siste dagene, og synes etappene ser bra ut. I og med at rittet er på hjemmebane, vil det være et naturlig mål for min egen del – spesielt når de ser ut til å passe meg så bra som i 2021. Jeg syns det er kult at rittet beveger seg inn på litt nye veier og tror det kan bidra til en annen dynamikk i rittet enn tidligere i år», sier Hoelgaard.

Du kommer ikke noe mer på hjemmebane enn det norske kontinentallaget, Team Coop. Med base i Stavanger/Sandnes og flere lokale ryttere, er det duket for sykkelfest. Sportsdirektør Magnus Børresen ser frem til et av årets viktigste ritt for laget, og med seg har de årets nybakte norgesmester i U23-klassen, Tord Gudmestad, i tillegg til flere formsterke ryttere. «Årets etapper ser veldig spektakulære ut, og håper på å ha en hjemmebanefordel med at vi trener mye på veiene i regionen. Vi er ingen favoritter i dette selskapet, men kommer til å stille forberedt og ha slagplanen klar», sier Børresen.