​Flere World Tour lag og nordmenn på startstreken!

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

03.03.2021

​Flere World Tour lag og nordmenn på startstreken!

Vi fortsetter presentasjon av lagene som skal konkurrere om seieren i Tour of Norway 2021, som går over fire dager i Rogalands-regionen, 21-24. mai. Mandag kunne vi avsløre at UAE Team Emirates med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen kommer, i tillegg til Deceuninck-Quick-Step, Trek-Segafredo og norsk Uno-X Pro Team. I dag kan vi røpe at flere World Tour-lag er revansjesugne på seier.

Ineos Grenadiers er et lag svært mange drar kjensel til fra blant annet Giro d´Italia og Tour de France. Vi ser ofte at de ligger foran og kontrollerer feltet, noe de også gjorde i Tour of Norway i 2019, hvor de markerte seg med en etappeseier og 2. plass sammenlagt, med Kristoffer Halvorsen (nå Uno-X Pro Team). Sportsdirektør Gabriel Rasch ser frem til å konkurrere på norsk jord og vise frem hva hjemlandet har å by på. «Vi kommer til å stille med et sterkt lag som kan kjempe om etappe- og sammenlagtseier. Tour of Norway er et viktig løp for oss med tanke på muligheten vi har til å gi våre yngre talenter muligheten til å kjempe for egne resultater, i tillegg til at vi har over 300 Ineos-ansatte i Norge som heier på oss», sier Rasch.

Det belgiske laget Lotto Soudal er klare for å besøke Norge igjen. De har fått en god start på sesongen med sammenlagt seier i Etoile de Besseges med Tim Wellens, og en etappeseier i UAE Tour med spurtkanonen, Caleb Ewan. Hvem de stiller med i Tour of Norway gjenstår å se, men vi ser frem til å se laget markere seg i årets ritt.

Et annet belgisk lag som vi har sett i tidligere utgaver av Tour des Fjords og Tour of Norway, er Intermarche Wanty Gobert med Odd Christian Eiking. Laget har en etappeseier fra Tour des Fjords i 2014, i tillegg til ryttere som Taco van der Hoorn og Van Poppel-brødrene som har god erfaring med de norske landeveiene.

Du kommer ikke noe mer på hjemmebane enn det norske kontinentallaget, Team Coop. Med base i Stavanger/Sandnes og flere lokale ryttere, er det duket for sykkelfest. Sportsdirektør Magnus Børresen ser frem til et av årets viktigste ritt for laget. «Årets etapper ser veldig spektakulære ut, og håper på å ha en hjemmebanefordel med at vi trener mye på veiene i regionen. Vi er ingen favoritter i dette selskapet, men kommer til å stille forberedt og ha slagplanen klar.

Fikk du med deg presentasjonen av de første lagene?

Les mer her: https://www.tourofnorway.no/nyheter/581/lag-2021-del-1