Lagpresentasjon 2021 - del 2

Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

25.06.2021

Lagpresentasjon 2021 - del 2

Se flere av lagene som vil være på start i august.

Det amerikansk-baserte laget, Trek-Segafredo har ryttere fra over 10 ulike nasjoner, og blant de finner vi tidligere verdensmester og årets vinner av Kuurne-Brussel-Kuurne, Mads Pedersen, og vinneren av Milano-San Remo, Jasper Stuyven. I tillegg vant de etapperittet «Tour des Alpes Maritime et du Var» i Sør-Frankrike med Gianluca Brambillai starten av sesongen. Vi gleder oss med andre ord til å se hvordan laget kommer til å angripe bakkene i Ryfylke.

Det belgiske laget Lotto Soudal er klare for å besøke Norge igjen. De har fått en god start på sesongen med sammenlagt seier i Etoile de Besseges med Tim Wellens, og flere etappeseiere i både UAE Tour og Giro d´Italia med spurtkanonen, Caleb Ewan. Hvem de stiller med i Tour of Norway gjenstår å se, men vi ser frem til å se laget markere seg i årets ritt.

Det tyske laget BORA-hansgrohe returnerer til Norge etter en visitt i 2016. Vi har sett de utklasse sine konkurrenter ved flere anledninger, og minnes Hammer Stavanger hvor Sam Bennett (nå Deceuninck-Quick-Step) kjørte fra konkurrentene i Grisabakken. Med ryttere som Peter Sagan, Pascal Ackermann og Nils Politt, hvorav sistnevnte og et par av hans andre lagkamerater har erfaring fra Tour des Fjords og Hammer Stavanger, gleder vi oss til å se laget herje på de norske landeveiene.

2017 vinnerne av Giro d´Italia, Team DSM med norske Andreas Leknessund i spissen, er klare for å vise seg frem igjen. Laget har tidligere etappevinnere som Asbjørn Kragh Andersen (Tour des Fjords 2016), og Cees Bol som suste over målstreken i Egersund i Tour of Norway 2019. Med andre ord burde de være godt rustet for årets utgave av Tour of Norway.

Et lag som har vært med i både Tour des Fjords og Tour of Norway en årrekke, og kjenner de norske landeveiene svært godt, er belgiske Sport VlaanderenBaloise. Det prokontinentale laget har en etappeseier og 2. plass sammenlagt fra Tour des Fjords i 2017 med Dries van Gestel (nå Team Total Direct Energie). Vi ser frem til å ha de med også i år, og gleder oss til å se hvor godt de husker veiene i Rogalands-regionen.

Vinneren fra 2015, Jesper Hansen gjør et nytt besøk på norsk jord, og tar med seg lagkameratene fra Riwal Cycling Team. I 2019 tok Elmar Reinders klatretrøyen, og laget er klare for å kjempe om både trøye og seier igjen. «Tour of Norway er uten tvil det største løpet som vi kommer til å kjøre i år, med så mange World Tour-lag på startstreken. Det er et viktig løp for oss i kampen om å komme tilbake som Pro Team, og målet er at vi med Jesper Hansen, kan kjempe om sammenlagtseieren i dette selskapet. Vi er allerede i gang med forberedelsene til løpet, og det blir garantert en fantastisk opplevelse å være en del av årets utgave», sier sportdirektør Michael Skelde.

Et annet dansk kontinentallag som slår følge med Riwal Cycling Team til Norge, er ColoQuick Cycling med norske Stein-Erik Eriksen i stallen. Det danske laget kjenner til de norske landeveiene fra tidligere deltakelse i Tour des Fjords, og ser frem til å komme tilbake og vise at også de kan kjøre i bakkene.