​Rutinerte – og nye lag på startstreken

Foto: Karen Edwards

06.03.2021

​Rutinerte – og nye lag på startstreken

Åtte lag til årets line-up er presentert, og her har du ytterligere fem lag som er klare for å konkurrere på de norske landeveiene 21-24. mai.

Det tyske laget BORA-hansgrohe returnerer til Norge etter en visitt i 2016. Vi har sett de utklasse sine konkurrenter ved flere anledninger, og minnes Hammer Stavanger hvor Sam Bennett (nå Deceuninck-Quick-Step) kjørte fra konkurrentene i Grisabakken. Med ryttere som Peter Sagan, Pascal Ackermann og Nils Politt, hvorav sistnevnte og et par av hans andre lagkamerater har erfaring fra Tour des Fjords og Hammer Stavanger, gleder vi oss til å se laget herje på de norske landeveiene.

2017 vinnerne av Giro d´Italia, Team DSM med Andreas Leknessund i spissen, er klare for å vise seg frem igjen. Laget har tidligere etappevinnere som Asbjørn Kragh Andersen (Tour des Fjords 2016), og Cees Bol som suste over målstreken i Egersund i Tour of Norway 2019. Med andre ord burde de være godt rustet for årets utgave av Tour of Norway.

Et lag som har vært med i både Tour des Fjords og Tour of Norway en årrekke, og kjenner de norske landeveiene svært godt, er belgiske Sport Vlaanderen – Baloise. Det prokontinentale laget har en etappeseier og 2. plass sammenlagt fra Tour des Fjords i 2017 med Dries van Gestel (nå Team Total Direct Energie). Vi ser frem til å ha de med også i år, og gleder oss til å se hvor godt de husker veiene i Rogalands-regionen. 

DELKO er også et lag med lang fartstid og god erfaring fra de norske landeveiene. Det franske laget       har en etappeseier fra Tour des Fjords 2016 (Asbjørn Kragh Andersen, nå Team DSM), og er sugne på en ny seier. Det er ikke umulig med tanke på norske August Jensen som har god erfaring med både Tour des Fjords og Tour of Norway. Han ser frem til å konkurrere om både etappe- og sammenlagtseier. «Etter å ha sett på etappene, må jeg si at det ser ut som en av de mer spennende utgavene av Tour of Norway. Med bakkefinish på slutten av etappene, er det mer åpent om sammendraget i år enn tidligere, noe som passer meg ganske bra. Det kommer til å bli tøft, men vi skal gjøre vårt for å ta hjem både etappe- og sammenlagtseier», sier Jensen.

Et lag som mange har håpet på å se på startstreken, er det belgiske laget Alpecin Fenix. Laget har allerede satt skapet på plass hvor de i sesongåpningen tok årets første seier i 1. etappe av UAE Tour med selveste Mathieu van der Poel. I helgen fikk vi se at van der Poel er av et annet kaliber, da han med knekt styre, hjalp lagkameraten sin Tim Merlier til seier. Det blir spennende å se hva disse kan utrette i årets ritt.

Har du fått med deg de første lagpresentasjonene?

Del 1: https://www.tourofnorway.no/nyheter/581/lag-2021-del-1

Del 2: https://www.tourofnorway.no/nyheter/586/flere-world-tour-lag-og-nordmenn-pa-startstreken