Polestar og Tour of Norway sammen om miljøvennlig sykkelritt

24.06.2021

Polestar og Tour of Norway sammen om miljøvennlig sykkelritt

Tour of Norway har som mål å være det mest miljøvennlige sykkelrittet globalt. I samarbeid med Polestar reduserer nå Tour of Norway antall kjøretøy i 2021-rittet med 30 %, samt elektrifiserer alle organisasjonens følgebiler.

Det internasjonale sykkelrittet, som i år arrangeres 19-22 august, akselerer arbeidet for minst mulig belastning på miljøet, og inngår med dette et samarbeid med det uavhengige elektriske bilmerket Polestar. I samarbeid reduseres antall kjøretøy i årets ritt betydelig med 30 %. I tillegg vil alle de 25 av bilene som benyttes, være el-biler fra Polestar.

  • I Polestar jobber vi for elektrifisering av mobilitet og for å inspirere til endring av samfunnet i positiv retning. Vi skal finne muligheter, og sykkel spiller en viktig rolle i det grønne skiftet. Tour of Norway minner oss også på hvor viktig det er å ta vare på den vakre naturen i Norge, og det er både givende og gøy og jobbe sammen om å oppnå minst mulig fotavtrykk, sier Alexander Hørthe, Norgessjef i Polestar

Helhetlig tilnærming for å minske avtrykket

I tillegg til samarbeidet med Polestar, gjør Tour of Norway en rekke andre tiltak for å minske det totale klimaavtrykket. Blant annet vil tv-signalene gå via 4G-nettet i stedet for tradisjonelt fly, det er nulltoleranse for forsøpling og egne soner hvor syklistene har lov til å kaste fra seg avfall, utstyr og materiell gjenbrukes, og leverandørene skal være lokale så langt det er mulig.

  • Økt sykkelbruk og sykkelandel er viktig for å nå klimamålene, i tillegg til at det er positivt for helsen. Tour of Norway har som mål å bli det beste sykkelarrangementet på øverste nivå - ikke bare som et ritt, men også når det kommer til bærekraft. Samarbeid på tvers er helt avgjørende for å få dette til og vi er veldig glade for å ha Polestar med på laget, sier daglig leder Roy Hegreberg i Tour of Norway.

Om Polestar

Polestar er et uavhengig Svensk premium elektrisk bilmerke etablert av Volvo Cars og Geely Holding etablert i 2017. Polestar har spesifikke teknologiske og tekniske synergier med Volvo Cars og drar nytte av betydelige stordriftsfordeler som et resultat. Selskapet har hovedkontor i Gøteborg, Sverige, og er tilstede og på veien i ti globale markeder i Europa, Nord Amerika og Kina. I 2021 utvider Polestar til åtte nye markeder i Europa, vest Asia og Oseania.

Polestar produserer to elektriske biler. Polestar 1 er en lavvolumelektrisk ytelseshybrid GT med et karbonfiber ytre, 609 hk, 1000 Nm og en elektrisk rekkevidde på 124 km (WLTP) – den lengste av alle hybridbiler i verden. Den elektriske fastback-en Polestar 2 er selskapets første helelektriske premium bil som produseres i et høyt volum. Polestar 2s modellserie inkluderer tre varianter med batterier med lang og standard rekkevidde opp til 78 kWh, og to- og enkeltmotordrivlinjer med så mye som 300 kW / 408 hk og 660 Nm.

I fremtiden vil Polestar 3, en helelektrisk SUV, og Precept, en designvisjon for fremtiden, også bli en del av porteføljen. Precept viser Polestars fremtidsvisjon for bærekraft, digital teknologi og design.