Stavanger

Stavanger

En av de eldste byene i Norge, er faktisk Stavanger som kan dateres tilbake til 1100-tallet. Oljerelatert virksomhet har i flere år dominert byen og regionen, noe det skjeve tårnet i Hinna Park i Jåttåvågen står igjen som en påminnelse om. I tillegg til å være et sted for oljenæringen, er Hinna Park et bydelssenter som har samlet alt du trenger i hverdagen. I senere tid har Stavanger posisjonert seg som matby og kan by på flere kulinariske opplevelser blant sine mange restauranter. Stavanger har et yrende byliv året rundt, og spesielt Fargegaten er verdt et besøk.

Like utenfor Stavanger finner du flere mil med sandstrender og sanddyner, avløst av rullestein og lakseelver. Jordbruk står sterkt i regionen, og den nasjonale turistvegen Jæren, strekker seg over 41 kilometer fra Ogna til Bore. Jærstrendene er like fine sommer som vinter for alle former for aktivitet. Vinterhalvåret byr på røft vær, store bølger og sterk vind, mens sommeren gir mulighet for surfing, bading og turgåing.

Også Jæren byr på kulturhistoriske minner. Langs Jærkysten kan du følge deler av «Kongevegen», et vernet landskapsområde hvor du på veien kan se flere gravrøyser langs vegen, Hå gamle prestegård, utgravde og restaurerte gravfelt, fyrtårn, kvernhus, tørkehus og Varhaug gamle Kirkegård.

Les mer om Stavanger på Visit Norway