Bergen

Bergen

Bergen ble for alvor en del av norsk sykkelhistorie da byen var vert for verdensmesterskapet i landeveissykling, i 2017. Med Fløyen i sentrum ble VM i Bergen en folkefest som sykkelverden sjelden har sett maken til.

Bergen er tidligere valgt som Europeisk Kulturby og byen har utviklet en sterk kulturell identitet siden kjøpmennene skapte liv ved havnen på Bryggen på 1300-tallet. I dag er Bergen et kulturelt fokuspunkt med konserter, internasjonale festivaler og museer.

De siste årene har Bergen blitt kjent som en internasjonal kulinarisk by og Bergen fikk i 2015 tittelen som Unesco City of Gastronomy. God mat og drikke er veldig viktig for folkene i Bergen og sjømat er kanskje det Bergen er mest kjent for. Det lokale fiskemarked er en veldig populær turistattraksjon, hvor man kan smake de lokale delikatesser.

Fra Bergen er det mulig å oppleve spektakulære fjorder. Uansett om man vil på båttur eller på vandretur, oppleve de majestetiske fjellene, eller om du vil stå på ski i Norges beste terreng, sykle langs de vakre fjellsider eller utforske det våte element med rafting eller fisking i havet langs den vakre kystlinjen..

Les mer om Bergen på Visit Bergen