Geilo

Geilo

Geilo er sentrum i Hol kommune med 2.300 innbyggere. Sentrum av byen ligger 800 meter over havet, og det høyeste punkt er 1178 meter over havet.

Byen er merket som Bærekraftig reisemål, det er ikke så rart med tanke på at hele to nasjonalparker ligger med store deler i Hol kommune. Den første er den kjente Hardangervidda, den andre er den mektige Hallingskarvet som virkelig er en veiviser. 

Bergensbanen la til rette for Geilo´s utvikling som det første skianlegg i landet. Geilo skianlegg er fortsatt et av de største i Norge. Byen er også kjent for å ha noen av de mest luksuriøse feriehytter i Norge.

Geilo er primært kjent for som et stort skianlegg. Hvis du vil ha en aktiv ferie, spiller det ingen rolle om du er nybegynner eller en erfaren adrenalinjunkie – på Geilo finner du garantert aktiviteter som faller i smak. Her venter et stort utvalg alpinbakker, og langrennsløypene passer for alle som vil oppleve fjellet med ski på bena. På Geilo er det også kort vei mellom skiing og andre vinteraktiviteter, både for de eventyrlyste og familier. Her kan du velge fra et bred tilbud av aktiviteter som guidet truge- og fatbiketurer, hundesledekjøring og vinterridning, isbading, -fisking og skøyteløpe men også forskjellige typer motorsport og aking. 

Sommer som vinter kan Geilo tilby mange forskjellige aktiviteter gjennom de sommer måneder. En av de høydepunkter må være rafting på Numedalslågen eller å ta zipline i Geilo Sommerpark. Men det er mye mer som juving, ridning, guidet sti sykkelturer og kurs og breføring. I de varme månedene kan du også sykle den populære Rallarvegen eller besøke det koselige tunet Geilojordet, som har søte gårdsdyr og hus fra 1700- og 1800-tallet.

Når det er tid for å slappe av, kan du finne roen på et spa eller besøke noen av de koselige spisestedene og unne deg noen lokale godbiter.

Les mer om Geilo her.