Tour of Norway 2020 er avlyst, nå rettes fokuset mot Tour of Norway 2021

Foto: Szymon Gruchalski

19.12.2019

Tour of Norway 2020 er avlyst, nå rettes fokuset mot Tour of Norway 2021

På grunn av manglende finansiering blir 2020 utgaven dessverre kansellert. Fremover vil vi ha fullt fokus på å sikre nok partnere og offentlig støtte til 2021 utgaven.

«Slik situasjonen er var det det eneste riktige å gjøre. Vi har sett på å arrangere en redusert utgave med den finansieringen som er sikret, men regnestykket går ikke opp der heller. Så den økonomiske risikoen er for stor. Vi er selvsagt veldig skuffet. Dette er synd. Men samtidig: Nå vil vi fokusere 100 prosent på Tour of Norway i 2021 for å få realisert det. Nå har vi tid og kapasitet til det. Med det arrangementet vi hadde i år, så bør dette være mulig. Men da må vi få en forutsigbarhet rundt økonomien som gjør det realistisk. Vi vil jobbe knallhardt med det!» sier Roy Hegreberg, Tour of Norway daglig leder.

Tour of Norway 2019 var det største etapperittet arrangert i Norge noen gang. Startfeltet var det beste vi har hatt i Norge med hele 11 World Tour lag til start. Seks forskjellige ryttere fra seks forskjellige World Tour lag ble etappevinnere i 2019, med et helnorsk podium der vinneren var Alexander Kristoff, med Edvald Boasson Hagen og Kristoffer Halvorsen på andre og tredjeplass. Rittet var et utstillingsvindu for alle de store norske sykkelprofilene sammen med de norske kontinentallagene.

Som arrangør har vi bygget opp unik kompetanse og systemer for å arrangere store sykkelritt som aldri før har eksistert i Norge, vi vet vi kan arrangere og hvordan vi kan gjøre det. Vi håper alle vil heie på oss videre, slik at Tour of Norway 2021 blir tidens etapperitt i Norge.